Η εκδοχή της Nissan για την επιχειρηματικότητα του μέλλοντος

H Nissan παρουσιάζει πέντε τρόπους με τους οποίους τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα μπορούν να αλλάξουν το τοπίο στο λιανεμπόριο.


Η εκδοχή της Nissan για την επιχειρηματικότητα του μέλλοντος | to10.gr

1.Ηλεκτροκίνητο “παγωτατζίδικο”: Γλυκές λιχουδιές με  μηδενικές εκπομπές ρύπων

Η Nissan συνεργάστηκε με την Mackies of Scotland,  μια οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοπαραγωγής και παγωτού, που  τροφοδοτείται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως ο άνεμος και ο ήλιος. Το έργο αυτό, καταδεικνύει πώς μια προσέγγιση παραγωγής με φιλικό τρόπο για το περιβάλλον, μπορεί να εξαλείψει την εξάρτηση από τον άνθρακα, σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας του παγωτού.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, αποκάλυψε πως απέρριψε πρόταση από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Το πρωτότυπο βαν βασίζεται στο e-NV200, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο  LCV (ελαφρύ επαγγελματικό όχημα) της Nissan. Σχεδιασμένο τόσο για επαγγελματική χρήση, όσο και για αναψυχή, το ROAM είναι ένα φορητό σύστημα ισχύος αποτελούμενο από κυψέλες ιόντων λιθίου, που ανακτώνται από ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan (παραγωγής από το 2010 και μετά). Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται η ευκαιρία για μια βιώσιμη “ζωή” δεύτερου κύκλου, για τις μπαταρίες ενός Nissan EV.

  1. Ένα κινητό παντοπωλείο

Η δυνατότητα προσέγγισης αγροτικών ή απομονωμένων περιοχών,  ενέπνευσε τη Nissan να δοκιμάσει ένα κινητό παντοπωλείο που βασίζεται σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Οι καταψύκτες, τα ψυγεία και ο θερμο-θάλαμος, όλα σε λειτουργία μέσω μπαταριών, χρησιμοποιήθηκαν για την εξυπηρέτηση κατοίκων στην απομονωμένη περιοχή Oku-Aizu, στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Οι τοπικοί προμηθευτές τροφίμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δήλωσαν ότι οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν θετικά και όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, απόλαυσαν ιδιαίτερα το παγωτό.

  1. Μια ολόκληρη γκαρνταρόμπα στους τέσσερις τροχούς

Οι τουρίστες συρρέουν στην Ιαπωνική συνοικία Aizu για τα ιστορικά αξιοθέατα, τη γραφική θέα και την χειροποίητη αγγειοπλαστική. Ωστόσο, οι κάτοικοι δεν έχουν και πολλές επιλογές όταν πρόκειται για αγορές σύγχρονης μόδας. Η Nissan συνεργάστηκε με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Rakuten και το Πανεπιστήμιο Aizu για να δημιουργήσει ένα κινητό κατάστημα ειδών ένδυσης. Το κατάστημα ήρθε με ένα πλήρως κλιματιζόμενο δοκιμαστήριο ρούχων, που τροφοδοτείται από μια μεγάλη μπαταρία EV. Εξίσου πρωτοποριακό είναι το γεγονός ότι οι αγοραστές έλαβαν συμβουλές μόδας εξ αποστάσεως, μέσω μια οθόνης, από στυλίστες.

  1. Ένα μοντέρνο εστιατόριο με θέα

Τα οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις σε νέους χώρους, που διαφορετικά θα ήταν αδιανόητο, όπως για παράδειγμα σε περιοχές φυσικού κάλλους. Σε συνεργασία με τοπικούς συνεργάτες, η Nissan παρείχε ένα EV για να λειτουργήσει ως pop-up εστιατόριο στο Εθνικό Πάρκο Chubu-Sangaku, φημισμένο για τα βουνά και τα παρθένα νερά του. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό, οι πελάτες μεταφέρθηκαν στον χώρο εστίασης και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ο ηλεκτροκινητήρας για να τροφοδοτηθεί με ενέργεια τόσο η κουζίνα, όσο και ο χώρος, από πλευράς φωτισμού.  Με το πέρας του δείπνου, δεν έμειναν απορρίμματα στην περιοχή,  ούτε ασφαλώς και ρύποι από την μεταφορά των επισκεπτών εκεί.

  1. Το απόλυτο, έξυπνο Barbecue

Η εκδρομή σε  μεγάλους υπαίθριους χώρους, με οχήματα αναψυχής που συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής, αυξάνεται σε δημοτικότητα, με τους millennials να πρωταγωνιστούν σε αυτή την τάση. Πριν από μερικά χρόνια, η Nissan ξεκίνησε ένα έργο συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowfunding) στην Ιαπωνία, για να δείξει στους εκδρομείς πως μπορούν απολαμβάνουν τις σύγχρονες ανέσεις μέσα στην άγρια φύση, δίχως να την καταστρέψουν. Για τον σκοπό αυτό,  μετέτρεψε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό στο «Ultimate Smart Barbecue», προκειμένου η μαγειρική να γίνεται χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το φορτηγό φρόντιζε για την άνεση των παρευρισκομένων με ένα ηλεκτρικό απωθητικό κουνουπιών και τροφοδοτούσε με ενέργεια  ένα σύστημα καραόκε για την ψυχαγωγία τους. Το όλο εγχείρημα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Japan Barbecue Association και αποτελεί μια υπηρεσία κατά παραγγελία, σε επιλεγμένους πελάτες.

Η Nissan διερευνά  συνεχώς τους τρόπους με τους οποίους τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορούν να εμπλουτίσουν τη ζωή μας,  πέρα από τη μεταφορά ανθρώπων από το ένα σημείο στο άλλο. Τα EVs της Nissan, που βρίσκονται ήδη στο δρόμο, έχουν περισσότερες από 10 GWh συνδυασμένου δυναμικού αποθηκευμένης ισχύος.

Πηγή: Nissan

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Η Ιβάνκα Τραμπ όπως δεν την έχετε ξαναδεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο